-" ?> Ποιοί είμαστε - Γενικές πληροφοριές

Ποιοί είμαστε

Γενικές πληροφοριές     Ιστορία     Περιοχή

Τι είναι το Ελληνικόν Ειδύλλιον;

konzert im gartenkonzert im garten

Το Ελληνικόν Ειδύλλιον, το οποίον το 1991 ίδρυσε και διευθύνει ο κ. Ανδρέας Ντρέκης, ο οποίος σπούδασε οικονομία και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης, είναι ένας μη κερδοσκοπικός, αυτοχρηματοδοτούμενος πολιτιστικός, φυσιολατρικός χώρος, ένας ξενώνας πολιτισμού στην παραλία Σελιανιτίκων που έχει βάλει σαν στόχο εδώ και 20 χρόνια την προαγωγή της κλασσικής μουσικής και των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων προσφέροντας ποιοτικές εκδηλώσεις και προκηρύσσοντας διεθνείς διαγωνισμούς. Προσκαλώντας συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες, ουμανιστικά γυμνάσια, μέσα σε ένα κήπο οπωροφόρων δένδρων και λουλουδιών 4 στρεμμάτων, όπου υπάρχει η κατάλληλη υποδομή με χώρους ασκήσεων, μουσικά όργανα και βιβλιοθήκη, πραγματοποιούνται κοντσέρτα, σεμινάρια και διαλέξεις με ταυτόχρονη μεταφορά και εκτέλεση των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην περιοχή της βόρειας Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδος και της Αττικής. Σε πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούν και να αναδειχθούν Έλληνες νέοι σολίστες, αλλά και οι κάτοικοι της ορεινής υπαίθρου να έρθουν σε επαφή με την κλασσική μουσική. Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται από το Ελληνικόν Ειδύλλιον εντελώς δωρεάν!

Επίκαιρες προγραμματισμένες εκδηλώσεις

για τέλος Οκτωβρίου 2017 από το Ελληνικόν Ειδύλλιον εν συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς!

Xορωδιακό Φεστιβάλ 27 έως 30 Οκτωβρίου

Λειψία, Αθήνα, Πάτρα και Αίγιο τραγουδούν Βιβάλντι, Θεοδωράκη...

Επόμενες εκδηλώσεις είναι αυτό το Φεστιβάλ με την νεανική χορωδία της Λειψίας από την Σαξωνία της Γερμανίας που φιλοξενείται στο Ελληνικόν Ειδύλλιον στα Σελιανίτικα και ελληνικές χορωδίες.

 

27.10.2017. και ώρα 21.00 Η νεανική χορωδία τηε Λειψίας ερμηνεύει κλασσικά εκκλησιαστικά έργα στην καθολική εκκλησία Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα

29.10.2017 και ώρα 20.00 ερμηνεύει μαζί με την Χορωδία του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου Αθηνών το έργο Gloria του Βιβάλντι και με την νεανική πολυφωνική Χορωδία Πάτρας ελληνικά τραγούδια στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίον

30.10.2017 τραγουδάει στο Αίγιο στην αίθουσα της φιλαρμονικής ώρα 20.00 με την " Χορωδία Αιγίου 1936"

Και τα 3 Κοντσέρτα δίδονται με ελεύθερη είσοδο !

 

Μαέστροι είναι: Για την Χορωδία Λειψίας ο Ρον-Ντιρκ Εντλόιτνερ

περισσότερα βλέπε στην ιστοσελίδα  http://landesjugendchor-sachsen.de/

για την Χορωδία του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου Αθηνών ο Μιχάλης Οικονόμου

για την Νεανική Πολυφωνική της Πάτρας ο Σταύρος Σωλομός

και για την " Χορωδία Αιγίου 1936" ο Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος

 

Στο Ελληνικόν Ειδύλλιον: Απολαμβάνοντας τον πολύφορον κήπον, παίζοντας μουσική και θέατρο, ζωγραφίζοντας, χορεύοντας, γυμναζόμενοι , εμπνεόμενοι, φιλοσοφούντες και συνομιλούντες ακονίζοντες που και που την γλώσσα και την σκεψη στην αττική διάλεκτο, κολυμβώντας μοροστά στην θάλασσα και εστιαζόμενοι στην ταβέρνα δίπλα.