-" ?> Ποιοί είμαστε - Γενικές πληροφοριές

Ποιοί είμαστε

Γενικές πληροφοριές     Ιστορία     Περιοχή

Τι είναι το Ελληνικόν Ειδύλλιον;

konzert im gartenkonzert im garten

Το Ελληνικόν Ειδύλλιον, το οποίον το 1991 ίδρυσε και διευθύνει ο κ. Ανδρέας Ντρέκης, ο οποίος σπούδασε οικονομία και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης, είναι ένας μη κερδοσκοπικός, αυτοχρηματοδοτούμενος πολιτιστικός, φυσιολατρικός χώρος, ένας ξενώνας πολιτισμού στην παραλία Σελιανιτίκων που έχει βάλει σαν στόχο εδώ και 20 χρόνια την προαγωγή της κλασσικής μουσικής και των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων προσφέροντας ποιοτικές εκδηλώσεις και προκηρύσσοντας διεθνείς διαγωνισμούς. Προσκαλώντας συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες, ουμανιστικά γυμνάσια, μέσα σε ένα κήπο οπωροφόρων δένδρων και λουλουδιών 4 στρεμμάτων, όπου υπάρχει η κατάλληλη υποδομή με χώρους ασκήσεων, μουσικά όργανα και βιβλιοθήκη, πραγματοποιούνται κοντσέρτα, σεμινάρια και διαλέξεις με ταυτόχρονη μεταφορά και εκτέλεση των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην περιοχή της βόρειας Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδος και της Αττικής. Σε πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούν και να αναδειχθούν Έλληνες νέοι σολίστες, αλλά και οι κάτοικοι της ορεινής υπαίθρου να έρθουν σε επαφή με την κλασσική μουσική. Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται από το Ελληνικόν Ειδύλλιον εντελώς δωρεάν!

Επόμενες εκδηλώσεις 2018 από το Ελληνικόν Ειδύλλιον

Συμφωνική Ορχήστρα στις 21 Μαίου 2018 το πρωί στο Γυμνάσιο Καμαρών

και προγραμματίζονται και Συναυλίες στις 22 ή 24 Μαίου το πρωί

με την συμφωνική ορχήστρα 50 μαθητών από το Καρολίνουμ Γυμνάσιο της πόλης Άνσμπαχ ,Γερμανίας αποκλειστικά για τα Δημοτικά σχολεία Αιγίου με ειδικό πρόγραμμα επί πλέον από την ορχήστρα αυτή για εξοικείωση των μαθητών με την κλασική Μουσική με 2 κοντσέρτα στις 10.00 έως 12.00 ώρα στην αίθουσα των ή και ίσως και στο πολιτιστικό Κέντρο όπως εδώ και τρία χρόνια έγινε με την ίδια Ορχήστρα που έπαιξε και ελληνικό τραγούδι ...ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη...όπως το ακούτε και βλέπετε στο κάτωθι Βίντεο!

ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη....

https://www.youtube.com/watch?v=IhV9Hieh5ZQ&feature=em-upload_owner

αλλά και στις 23.Μαίου 2018 το Βράδι μεγάλη Συναυλία στην αίθουσα της Φιλαρμονικής μαζί με την χορωδία Αιγίου !!

Περισ..Πληροφορίες στο κιν τηλ. 69 72 26 33 56

 

Μερικές από τις μεγάλες Πρηγούμενες εκδηλώσεις μας

τέλος Οκτωβρίου 2017 από το Ελληνικόν Ειδύλλιον εν συνεργασία μετοπικούς πολιτιστικούς φορείς!

Xορωδιακό Φεστιβάλ 27 έως 30 Οκτωβρίου 2017

Λειψία, Αθήνα, Πάτρα και Αίγιο τραγουδούν Βιβάλντι, Θεοδωράκη...

Φεστιβάλ με την νεανική χορωδία της Λειψίας από την Σαξωνία της Γερμανίας που φιλοξενείται στο Ελληνικόν Ειδύλλιον στα Σελιανίτικα και ελληνικές χορωδίες.

27.10.2017. και ώρα 21.00 Η νεανική χορωδία τηε Λειψίας ερμηνεύει κλασσικά εκκλησιαστικά έργα στην καθολική εκκλησία Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα

29.10.2017 και ώρα 20.00 ερμήνευσαν μαζί με την Χορωδία του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου Αθηνών το έργο Gloria του Βιβάλντι και με την νεανική πολυφωνική Χορωδία Πάτρας ελληνικά τραγούδια στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίον

30.10.2017 τραγούδησε στο Αίγιο στην αίθουσα της φιλαρμονικής ώρα 20.00 με την " Χορωδία Αιγίου 1936"

 

Και τα 3 Κοντσέρτα εδόθηαν με ελεύθερη είσοδο !

 

Μαέστροι ήσαν: Για την Χορωδία Λειψίας ο Ρον-Ντιρκ Εντλόιτνερ

περισσότερα βλέπε στην ιστοσελίδα  http://landesjugendchor-sachsen.de/

για την Χορωδία του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου Αθηνών ο Μιχάλης Οικονόμου

για την Νεανική Πολυφωνική της Πάτρας ο Σταύρος Σωλομός

και για την " Χορωδία Αιγίου 1936" ο Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος

 

Στο Ελληνικόν Ειδύλλιον: Απολαμβάνοντας τον πολύφορον κήπον, παίζοντας μουσική και θέατρο, ζωγραφίζοντας, χορεύοντας, γυμναζόμενοι , εμπνεόμενοι, φιλοσοφούντες και συνομιλούντες ακονίζοντες που και που την φωνή και την σκεψη στην αττική διάλεκτο των αρχαίων Ελλήνων γλώσσα, κολυμβώντας μπροστά στην θάλασσα και εστιαζόμενοι στην ταβέρνα δίπλα.